حفاظت از محیط زیست

در یک قرارداد رسمی و قانونی که بین مؤسسه‌ی الغرافه و دولت افغانستان صورت گرفته است، برعلاوه کمک های بشر دوستانه و اعمار مساجد، مکاتب، شفاخانه ها، کلنیک ها، رشد و ترویج زراعت، این مؤسسه در راستای ازدیاد نسل پرندگان و حیوانات نادر در ولایت فراه نیز کارهای بنیادی و مهمی را روی دست گرفته است و بدین منظور اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان جوازنامه فعالیت به این مؤسسه اهدا نمود.

در مرحله‌ی اول، مؤسسه الغرافه، یک مرکز تربیه و پرورش بازهای وحشی، یک مرکز تکثیر پرندگان توقدارو و یک باب لابراتوار مجهز جهت تشخیص و تداوی پرندگان را با معیارهای جهانی اعمار نمود.

در مرحله دوم، این مؤسسه، تعدادی از داکتر وترنرهای ولایت فراه را جهت تکمیل یک دوره آموزشی به کشور قطر فرستاد و پس از بازگشت از این کشور در فارم زراعتی مؤسسه الغرافه در بخش تکثیر و پرورش پرندگان نادر استخدام نمود.

در مرحله سوم، به تعداد 100 بال پرنده توقدارو را در سال 2014 از کشور قطر وارد و در سال 2016 این تعداد را به 855 بال رسانید و از این تعداد پرنده، 300 بال را با حضورداشت مقامات بلندرتبه فراه، دوباره به دامان طبیعت رها نمود.

این مؤسسه در سال 2017  نیز 470 بال پرنده توقدارو را با حضور والی و اعضای شورای ولایتی فراه در دشت چاه‌کرته این ولایت رها ساخت.

مؤسسه الغرافه در سال 2019 میلادی به تعداد 400 بال از این پرنده در حال انقراض را با حضور معاون والی و اعضای شورای ولایتی فراه در دشت چاه‌کرته این ولایت رها ساخت که از سال 2014 تا 2019 به تعداد مجموعی 1300 بال پرنده حباره توسط الغرافه، تکثیر و پرورش و در نهایت در طبیعت فراه رها ساخته شده است.

مؤسسه الغرافه در سال 2020 میلادی به تعداد 320 بال از این پرنده در حال انقراض را با حضور معاون والی و اعضای شورای ولایتی فراه در دشت چاه‌کرته این ولایت رها ساخت. 

مؤسسه الغرافه در سال 2023 میلادی به تعداد 250 بال از این پرنده در حال انقراض را با حضور سرپرست اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان، در دشت چاه‌کرته ولایت فراه، رها ساخت که از سال 2014 تا 2023 به تعداد مجموعی 2500 بال، پرنده حباره، توسط الغرافه، تکثیر و پرورش، و در نهایت در طبیعت فراه رها ساخته شده است.

در فارم زراعتی مؤسسه الغرافه، علاوه بر پرندگانی چون شاهین و توقدارو، حیوانات و پرندگان دیگری نیز جهت نسل‌گیری و تکثیر، نگهداری می شوند. مانند: آهو، بزکوهی، خرگوش، شترمرغ، بز هندی، مرغ تاجدار، کبک سفید، کبک وطنی، طاووس، مرغابی، غاز، کبوتر، قمری، تارو، سیاه سینه، مرغ قرقولی، بلدرچین، و سی سی.

شما هم می‌توانید این مطلب را به اشتراک بگذارید